דוקומנטציה מתייחס לתיעוד המילולי או הגרפי של הקוד שמטרתו לאפשר שימוש קל ונוח בקוד. התיעוד יכול לכלול קובץ readme, תיעוד של הפונקציות השונות - מה מזינים להן ומה הן מחזירות, הערות בגוף הקוד וכו׳. ישנם רגשות מעורבים סביב כתיבת תיעוד - מצד אחד לרוב זה סינג׳ור שאין כוח לעשות אותו, מצד שני כשנתקלים בקוד ללא תיעוד, אפילו אם זה קוד שאנחנו כתבנו, זה יכול להיות מאוד מעצבן כשאין תיעוד.
בעולם הטיפול לפעמים שומעים את המונח ״נרשם״ - כלומר, האם החוויה שקרתה נרשמה בנפש שלנו. אפשר לחשוב לדוגמה על חוויה של קבלת מחמאה. אדם אחר ייתן לנו מחמאה, אבל אנחנו ״לא מסוגלים״ לתת לה להרשם. אנחנו אולי לא נשמע אותה, נשכח אותה, נייחס סיבות אחרות לעובדה שחלקו איתנו מחמאה. החוויה של ״קיבלנו מחמאה״ לא תרשם בנפש.
אז אולי בדומה לצורך בתיעוד של קוד, צריך לעשות תיעוד מסוים לחוויות חיינו. התבוננות על הקוד הפנימי שלנו ורישום של מה עושות הפונקציות השונות, מה מזינים לתוכן, מה הן מחזירות. נדמה שקצת כמו תיעוד, התבוננות שכזו יכולה להיות סינג׳ור רציני. אבל בפועל, כשנרצה לחזור אח״כ לקוד הפנימי שלנו כדי לתקן, לשפר ולהשתמש בו, כנראה שנודה לעצמנו שתיעדנו.