קוד לגאסי הוא, באופן פשטני, קוד ישן שאינו נתמך יותר, אך עדין משפיע, אם כי נמצא בשימוש ישיר ואם באופן עקיף. כמובן שמונח זה יכול להתייחס לטכנולוגיה, מערכת הפעלה, חומרה וכו׳. לרוב מדובר על מערכות גדולות וכבדות שמסובך או יקר להחליפן, בין היתר מכיוון שעל המערכת להשאר בזמינות מלאה לאורך תהליך ההחלפה וכמובן אחריו. בגלל שלרוב מדובר במשהו ישן וסבוך, זה נחשב קשה ומתסכל לעבוד על קוד לגסי, כל שכן לנסות לפתור בו באגים.
ואיך זה קשור לשינוי פסיכולוגי? לכולנו יש קוד לגסי בנפש. קוד ישן, שנכתב בשנותינו הראשונות לחיינו. ברובו הוא כנראה עדין עובד טוב (הרי הגענו לאן שהגענו, לא?) אבל פה ושם צצים באגים במערכת. וקצת כמו בעולם הטכנולוגי, מאוד קשה לגעת בו בגלל שהוא סבוך ובגלל שהוא רץ כבר כל כך הרבה שנים, על כל כך הרבה מקרים. וכמובן כי לאורך הזמן עבדנו עליו והוספנו פה טלאי ושם טלאי (patches).
אבל, עם כל הקשיים שהקוד ההיסטורי מביא איתו, כשאנחנו חושבים על להחליף אותו זה מרגיש יקר (בזמן, במשאבים נפשיים), מורכב ומלא סיכונים. במיוחד כי החיים עצמם ממשיכים ואנחנו צריכים להשאר בזמינות (למשפחה, לעבודה, לחברים וכו׳). חשוב לציין שלהחליף אותו לא אומר להפוך למישהו אחר. בדיוק כמו בעדכון קוד לגסי - לרוב הוא עדין יבצע את אותן הפעולות, רק הוא יעשה זאת בצורה יעילה יותר, בשאיפה עם פחות משאבים ועם פיצ׳רים חדשים נוספים.
אז מה המשמעות של הפוסט, להחליף את מערכת הלגסי שלנו, כן או לא? כמו בעולם הטכנולוגי כך גם בעולם הנפשי, התשובה מורכבת ותלויה בהרבה גורמים. אבל אם יצא לכם להתעסק עם קוד לגסי, מניחה שתוכלו להסכים ששווה לפחות לבחון את האפשרות לעדכון.
Comments